כנס ירושלים ליצירה עצמאית מציע מבט מעמיק ורב-ממדי על עולם היצירה העכשווי, תוך התמודדות עם שאלות מפתח בעולם האמנות והתרבות של ימינו. כיצד שומרים על אותנטיות אמנותית בעידן של שינויים מהירים? איך בונים קהילה נאמנה סביב היצירה? מהן הדרכים להתמודד עם אי-ודאות בקריירה יצירתית? ומהו תפקידה של ירושלים בעיצוב נוף התרבות הישראלי והעולמי? הכנס מבקש לספק כלים מעשיים ותובנות עמוקות ליוצרים ואנשי תרבות, תוך בחינת ההקשר המקומי והגלובלי של היצירה העכשווית.
לאורך שש שעות עמוסות תוכן, מתפרש הכנס עם חמש עשרה משבצות בחמישה חללים שונים של קמפוס "ניסן נתיב" בירושלים, ומציע בהן זוויות מבט שונות על האתגרים, לצד דרכי התמודדות, בעבור מעצבי היצירה בת זמננו. מפת הדרכים של הכנס כוללת מגוון רחב של תחנות: החל משיחות עם אנשי יצירה מובילים כמו קרן מור ומנשה נוי שישוחחו עם האוצר התרבותי איתי מאוטנר, דרך דיון על מעורבות חברתית עם שאנן סטריט ויאיר אסולין, ועד לאירוע 'האסיפה הכללית' המשלב דיון ופרפורמנס במטרה ליצור שיח בין יוצרי העיר ומקבלי ההחלטות על דרך משותפת ובת קיימא למרחב התרבותי בירושלים. זאת לצד סדנאות מעשיות, פאנלים והרצאות בנושאי מציאות משתנה, איזונים בתהליכי היצירה והפצתה, התווית מדיניות ארוכת טווח למרחב התרבותי והיכרות עומק עם השפעות, השלכות ושימושים שונים של הטכנולוגיה המתפתחת.
בניהולו האמנותי של איתמר ברנשטיין, הכנס שואף לשקף את מורכבות עולם היצירה ולספק כלים להתמודדות עם אתגריו המודרניים. מתוך ניסיונו ועיסוקו בסוגיות השונות של תעשיית התרבות הגלובאלית והישראלית, חזון הכנס הוא לייצר דיאלוג פורה בין כל השחקנים בזירת התרבות – מהיוצר הצעיר ועד לאנשי הממסד, ובכך מזמין את המשתתפים: לא רק לצפות בעתיד התרבות, אלא להיות חלק פעיל בעיצובו. זוהי הזדמנות ייחודית להתחבר, ללמוד ולהתעדכן בחזית היצירה העכשווית, ולחבור לקהילה יוצרת ועצמאית המעוניינת להעמיק אל המחוזות אליה היא צועדת ולדמיין עתיד טוב יותר לכל המעורבים בה.
יוצרות ויוצרים המעוניינים להירשם לכנס, היכנסו לשאלון הקצר ולטופס השארת פרטים הנמצא מטה. צוות הכנס והפסטיבל יחזור אליכם עם קישור לרכישה מוקדמת בהנחה, כאשר זו תפתח לאחר החגים. עלות ההשתתפות בכנס בהרשמה מוקדמת ליוצרות.ים – 50 ש"ח (במקום 80 ש"ח) עם קוד קופון.
*כנס ירושלים ליצירה עצמאית יפתח את אירועי פסטיבל ירושלים לאמנויות אשר יתקיימו בין התאריכים 12-14 בנובמבר. מבית אגף תרבות ואמנויות בעיריית ירושלים ובתמיכת משרד התרבות.